
Bergens Blonde
Uit Heiloo, Noord-Holland
Een unieke Nederlandse variant op de klassieke Brie en Camembert. Deze kaas uit biologische melk ontwikkeld een romig zuivel en een boers karakter.
De maker
Bergerkaas
Het verhaal
Enkele jaren geleden besloot Peter Bosman te gaan experimenteren met het maken van kaas. En meteen niet een gangbare soort, maar een kaas met een eetbare, witte korst. De Bergens Blonde was geboren, en vond al snel zijn weg naar de betere speciaalzaken en restaurants.
Productinformatie
Segment
Witte korstkaas
Gewicht
300 g
Melksoort
Koemelk
Melkbehandeling
Gepasteuriseerd
Ingrediënten
Koemelk, stremsel, zuursel, witschimmelcultuur
Allergenen
Melk, lactose
E-nummers
-
Voedingswaarde per 100g
Energie
0 kJ - 0 kcal
Vetten
0,0 g
Verzadigd
0,0 g
Enkelvoudig
onverzadigd
onverzadigd
0,0 g
Meervoudig
onverzadigd
onverzadigd
0,0 g
Transvetten
0,0 g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
Suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g
Eiwitten
0,0 g
Zout
0,0 g
Natrium
0,0 g
Calcium
0,0 g