Tjonger Jerseykaas

Uit Rotstergaast, Friesland

De melk van Jersey-koeien en een speciale korstbehandeling geven de kaas een heerlijk vol en licht pikante smaak.
 De maker
Bastiaansen
 Het verhaal
Bartele en Rianne Holtrop runnen een biologisch melkveebedrijf met Jerseys in Rotstergaast. De kaas is genoemd naar het riviertje Tjonger dat bij hun dorp stroomt. De melk van de raszuivere Jersey-koeien wordt door het familiebedrijf Bastiaansen verwerkt tot een unieke kaas.
Productinformatie
Segment
Gewassen korstkaas
Gewicht
4 kg
Melksoort
Biologische koemelk
Melkbehandeling
Gepasteuriseerd
Ingrediënten
Koemelk, zout, zuursel, microbieel stremsel, roodbacterie, gist
Allergenen
Melk, lactose
E-nummers
-
Voedingswaarde per 100g
Energie
2060 kJ - 490 kcal
Vetten
35,0 g
Verzadigd
22,0 g
Enkelvoudig
onverzadigd
12,0 g
Meervoudig
onverzadigd
1,0 g
Transvetten
0,0 g
Cholesterol
100 mg
Koolhydraten
0,0 g
Suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g
Eiwitten
26,0 g
Zout
2,0 g
Natrium
0,8 g
Calcium
0,7 g